Success-in-blogging

Едно е ясно – не е лесно да си на много места едновременно. А интернет ни „принуждава“ да сме именно навсякъде, по всяко време, винаги на разположение на клиента, когато той има нужда от нас. Онлайн присъствието  е голямо предизвикателство, особено за мениджърите на малки хотели, които  трябва да се справят с много неща едновременно.

За да поддържаме онлайн присъствието си на ниво и да привличаме повече гости чрез интернет, трябва да избягваме тези 3 най-често срещани онлайн грешки на малките хотели.

Грешка #1: Клиентът не може да ви намери никъде

Като мениджър на малък хотел не може да очакваме клиентите да ни намерят, ако не сме там, където най-често търсят. Първо, трябва задължително да впишем хотела си в основните локални директории за търсене, като например Google Local, а също и Facebook.

Второ, хотелът ни трябва да присъства и в най-популярните онлайн туристически агенции (като Booking.com) и метатърсачки (като TripAdvisor). Това не само дава авторитет на хотела, но и огромно поле за достигане до туристите, които прекарват часове в тези сайтове в търсене на най-подходящия хотел.

Грешка #2: Присъствате само формално

Единствената по-голяма грешка от това да не присъстваме в онлайн пространството е да присъстваме, но само формално – т.е. да не говорим с аудиторията, да не актуализираме профилите си в социалните мрежи, да не сме активни изобщо. Важно е да публикуваме редовно и да обновяваме информацията за хотела си онлайн.

Именно редовното подобряване на стратегията за онлайн маркетинг на нашия хотел е изключително важно за успеха му. Трябва да следим какво конкурентите ни правят и да бъдем по-добри от тях, да публикуваме често, да актуализираме информацията си онлайн.

Грешка #3: Не следите какво се говори за вашия хотел

Онлайн платформите позволяват на нашите гости да публикуват отзиви и ревюта, които трябва да наблюдаваме и да им отговаряме. Важно е да следим какво клиентите ни казват за нас, както и да покажем, че тяхното мнение е важно за нас като им отговаряме възможно най-бързо и подобаващо.

При позитивни отзиви благодарете на потребителя, оценете неговото мнение и го поканете при следващо пътуване в района. При негативни отзиви бъдете спокойни, извинете се и компенсирайте лошото преживяване при нужда. Вашите отговори ще покажат на бъдещите клиенти, че цените мнението им, както и че постоянно се опитвате да подобрите тяхното преживяване.

Силното онлайн присъствие ще увеличи познаваемостта на вашия хотел и ще ви донесе много нови резервации. Знаем колко зает може да е един мениджър на малък хотел, но инвестирайки в своето онлайн присъствие сега, инвестирате в бъдещето на бизнеса си.

Travel Mind може да ви помогне със създаването и поддържането на профили в социални мрежи, регистриране в онлайн директории, SEO оптимизация и всичко необходимо за Вашето успешно онлайн присъствие. Свържете се с нас!

Препоръчваме Ви да прочетете още: